16. Februar 2016
Člani še vedno na vrhu

V preteklem tednu je RD Rudar tekmovalo s tremi ekipami. Že v sredo, 10.02.2016, so se kadeti odpravili na gostovanje v Krško in izgubili z rezultatom 27:26 (12:13). V petek, 12.02.2016, so mlajši dečki B odigrali tekmo 10. kroga skupine JUG in skupinski del končali z zmago proti ekipi RK Brežice z rezultatom 22:12 (10:4). Tej tekmi bi morala slediti tekma starejših dečkov B, a je bila prestavljena zaradi bolezni v ekipi RD Riko Ribnica. V soboto, 13.02.2016, je sledil vrhunec tekmovalnega tedna s člansko tekmo v Cerkljah. V napeti tekmi so naši fantje s pomočjo številnih navijačev iz Trbovelj zasluženo zmagali z rezultatom 25:28 (12:14) in osvojili pomembni točki v gosteh.

KADETI

Kadeti so v sredo, 10.02.2016, gostovali pri RK Krško in odigrali tekmo 6. kroga polfinalne skupine B. Po vodstvu v prvem polčasu so v drugem popustili in izgubili z minimalno razliko. Ekipi sta se razšli z rezultatom 27:26 (12:13). Pri domačinih se je najbol izkazal Levičar, ki je zadel šestkrat, pri naših pa Hočevar, ki je zadel trinajstkrat. Sledi daljši premor, nadaljevanje tekmovanja se zopet prične v vikendu 5. - 6. marec.

RK Krško - RD Rudar 27:26 (12:13)

Krško, 10.02.2016 ob 1800, ŠC Krško (70 gledalcev); sodnika Pajič T. in Pajič B.

RK Krško: Šiško 5, Gorenc, Rantah 2 (2), Dukar 1, Pacek, Kozole 1, Levičar 6, Bogolin, Verstovšek 2, Mastnak 4, Rebrešak, Starc, Novak 5, Jankovič 1, Pinterič, Tomažin; trener: Aleksander Markl

RD Rudar: Žibert, Šivavec, Lukaček, Jager, Bizjak, Novak 4, Hočevar 13 (5), Kavčič 3, Starc 1, Kamnikar 2, Bučar 3, Dekovič, Naglav; trener: Jaka Keše

Sedemmetrovke: RK Krško 2 (2); RD Rudar 5 (5)

Izključitve: RK Krško 14 min; RD Rudar 12 min

MDB

V petek, 12.02.2016, so mlajši dečki B odigrali še zadnjo tekmo v skupini JUG, kjer so tekmovanje zaključili na drugem mestu in se uvrstili v nadaljnje tekmovanje. V goste je prišla ekipa Brežic in naši so kaj hitro postavili stvari na pravo mesto. Že na odmor so odšli s prednostjo 6 zadetkov (10:4), v nadaljevanju pa prednost le še povečevali in srečanje zaključili z rezultatom 22:12 (10:4). Pri domačih sta bila srelsko najbolj razpoložena Stanič in Kogovšek, ki sta zadela po šestkrat, v domačih vratih se je z nekaj odličnimi obrambami izkazal Kaluder, pri gostih pa je bil najučinkovitejši Vervega Domen, ki je zadel petkrat. Mlajši dečki B bodo nadaljevali s tekmovanjem v polfinalni skupini D, kjer pa še čakajo nasprotnike ter točen termin nadaljevanja tekmovanja.

RD Rudar - RK Brežice 22:12 (10:4)

Trbovlje, 12.02.2016 ob 1700, Dvorana Polaj (70 gledalcev); sodnika Knez in Fajdiga

RD Rudar: Kobinović, Kaluder, Doma 1, Omahen, Pleša 1, Stanič 6, Škrgič, Rizvić, Oražem 2, Zorec 1, Barovič, Kogovšek 6, Milinović 1, Drugovič, Jager 4; trener: Uroš Drobnič

RK Brežice: Oštir 1, German 3 (1), Vrščaj, Čurič 1, Vervega T. 1, Vervega D. 5, Pinterič, Bogovič 1; trener: Zlatan Đapo

Sedemmetrovke: RD Rudar 0 (3); RK Brežice 1 (2)

Izključitve: RD Rudar 0 min; RK Brežice 2 min

ČLANI

V soboto, 13.02.2016, je naše člane čakalo težko gostovanje v Cerkljah, pri neposrednem tekmecu za napredovanje. Srečanje se je začelo dokaj nervozno na obeh straneh in nobena ekipa si ni priigrala večje prednosti. Resda so bili naši fantje skozi celotni prvi polčas v manjši prednosti, a konkretnejše razlike jim ni uspelo narediti. Tako so odšli na odmor s prednostjo dveh zadetkov (12:14). V prvem polčasu je z nekaj obrambami navdušil Radulovič. Drugi polčas so bolje otvorili gostitelji in celo povedli, a s pomočjo zvestih navijačev so se naši fantje zbrali in na sredini drugega polčasa naredili delni izid 6:1 in povedli z rezultatom 20:24. Rezultat so do konca srečanja nadzorovali in zmagali z rezultatom 25:28. Pri domačinih sta bila strelsko najbolj razpoložena Stare (7) in Matičič (6). Pri Rudarju pa je bil Jabučanin natančen devetkrat, Polanec in Gjerek po petkrat. Omeniti velja krstni nastop slednjega, povratnika v domače moštvo, ki je navkljub poškodbi rame odigral dobro in s svojimi izkušnjami pripomogel k končnemu uspehu. Fantje so s srčno in požrtvovalno igro v obrambi ter potrpežljivostjo v napadu osvojili dragoceni točki, še največ težav so jim povzročale sedemmetrovke, saj so od petih zadeli le eno. Z zmago nad Cerkljami še vedno držijo 1. mesto na lestvici in so skupaj z Ajdovščino (ima sicer eno tekmo manj) v rahli prednosti pred zasledovalci. Tudi člani imajo krajši premor, naslednja tekma bo odigrana 05.03.2016 ob 1900 v domači dvorani. V goste prihaja ekipa RK Velike Nedelje, ki je našim v prvem delu zadala enega od dveh porazov. Obeta se zanimivo in težko srečanje, ki ga že z nestrpnostjo pričakujemo. Med premorom se bodo sanirale nekatere poškodbe ter uredil status Ranevskega in tako bo ekipa kompletno vstopila v sklepni del prvenstva.

RK Cerklje - RD Rudar 25:28 (12:14)

Cerklje na Gorenjskem, 13.02.2016 ob 1900, ŠD Cerklje (150 gledalcev); sodnika Majer in Kočevar

RK Cerklje: Miščevič, Zlatnar, Fajon 2, Stare 7, Setnikar 3, Slak G. 1, Dolžan, Arh 3 (2), Marojevič 1, Slak A., Matičič 6, Demšar 1, Bučar 1; trener: Roman Šimon

RD Rudar: Škrabar, Jabučanin 9, Polanec 5, Ravkič 3 (1), Bučar, Novak U., Novak R. 1, Kozinc 2, Frece 1, Gjerek 5, Radulovič, Cestnik, Habjan 2, Žagar, Kuhar, Stanič; trener: Gregor Pesko