27. Oktober 2015
Člani in kadeti s polnim izkupičkom

ČLANI - Ostajajo neporaženi v domači dvorani

V soboto, 24.10.2015, so naši člani odigrali tekmo 4. kroga 2. DRL in tudi drugič v domači dvorani osvojili dve točki v sezoni 2015/16. Dvorana Polaj tako ostaja v sezoni 2015/16 neporažena in seveda upamo tudi na takšno nadaljevanje. Domačini so zopet začeli v krču in v napadu precej grešili, reševala jih je borbena igra v obrambi. Zelo razpoložen je bil Žiga Radulovič, ki je ohranjal stik z gosti in držal RD Rudar v rahli prednosti. A žoga v napadu je prevelikokrat zgrešila gol tudi pri 100% priložnostih. Tako so domačini odšli na odmor z dvema zadetkoma prednosti (10:8). Tudi Ajdovcem ni steklo, sploh glede na dejstvo, da so po treh krogih 2. DRL veljali za najučinkovitejši napad. V drugem polčasu pa so domačini na krili odlične obrambe in izvrstnega Žige Raduloviča naredili razliko in se v 40. minuti odlepili na +4, v 50. minuti pa že na +9. Zmagovalec je bil torej znan, tekma pa se je končala z rezultatom 25:17, pri čemer velja omeniti tudi precej neizkoriščenih priložnosti na obeh straneh. Pri domačinih je bil naučinkovitejši Habjan, ki je zabil 6 golov, pri gosti pa Svetik, ki je bil ravno tako uspešen 6 krat. Omeniti velja, da so se v domačo ekipo po poškodbah uspešno vrnili Polanec, Novak R. in Ravkič, medtem ko je še vedno odsoten kapetan Frece. Naše člane čakajo sedaj štiri težka gostovanja, na katera odhajajo s popotnico učinkovite obrambe in želimo si, da 12.12.2015, na naslednjo domačo tekmo, pridejo z izkupičkom 8 točk. Srečno!

RD Rudar - RK Ajdovščina 25:17 (10:8)

Trbovlje, 24.10.2015 ob 1900, Dvorana Polaj (120 gledalcev); sodnika Zorli in Ramšak

RD Rudar: Škrabar, Radulovič, Jabučanin 2, Polanec 4, Ravkić, Novak R., Kozinc 4, Hočevar 2, Bučar 1, Habjan 6 (3), Cestnik J., Žagar 1, Lenart 5, Novak U.B., Cestnik M., Stanič; trener: Gregor Pesko

RK Ajdovščina: Krt, Marc, Gregorc, Kuret 3, Pregelj, Velikonja, Krmac, Svetik 6 (2), Bajc 2, Masilo, Koren 1, Hrovatin, Marinkovič, Rustja 1, Bratina 4; trener: Dejan Kovšca

Sedemmetrovke: RD Rudar 3 (3); RK Ajdovščina 2 (4)

Izključitve: RD Rudar 6 min; RK Ajdovščina 4 min

Izjave po tekmi: Žiga Radulovič, vratar RD Rudar; Niko Bajc, igralec RK Ajdovščina

Posnetek tekme

KADETI

Kadeti so v nedeljo, 25.10.2015, odigrali tekmo 7. kroga skupine JUG in po bolečem porazu, ki so ga doživeli v prejšnjem krogu v Krškem, doma suvereno premagali ekipo RD Herz Šmartno. Rezultat srečanja je bil 34:22 (17:9). Pri domačih sta bila po 8 krat uspešna Bučar in Kavčič, pri gostih pa so po 4 krat zadeli Garantini, Mandelj in Škrabanja.

RD Rudar - RD Herz Šmartno 34:22 (17:9)

Trbovlje, 25.10.2015 ob 1700, Dvorana Polaj (70 gledalcev); sodnika Fajdiga in Bebar

RD Rudar: Kreže, Žibert, Šivavec, Lukaček, Bizjak, Bevk, Novak 6, Hočevar 7 (1), Kavčič 8, Starc, Kamnikar 3, Bučar 8, Štrovs 1, Deković 1; trener: Jaka Keše

RD Herz Šmartno: Firm, Sadar, Garantini 4 (1), Bajc, Janev, Jamnik 1 (1), Pibernik 2, Planinšek 1, Ritonja 1, Mandelj 4, Dolšek 2, Koprivnikar 1, Škrabanja 4, Jerina 2; trener: Darko Šuštar