5. April 2016
Člani le še za zmago oddaljeni od 1.B lige

V nedeljo, 03.04.2016, so člani RD Rudar odigrali tekmo 15. kroga 2. DRL. Kot vodilni na lestvici in na poti v 1.B ligo niso smeli dovoliti presenečenja v domači dvorani gostom iz Prekmurja. Glede na rezultat srečanja 38:28 (22:15) so nalogo tudi opravili, a začetek tekme ni kazal na tako prepričljivo zmago. Gostje iz Pomurja so takoj na začetku krepko zapretili in v 12. minuti povedli s 4:7. Sledil je delni izid domačih 4:1, ki je domače pripeljal do izenačenja na 8:8. Do polčasa so domači na krilih kapetana Freceta in Ravkiča le še stopnjevali tempo in ušli gostom na sedem zadetkov razlike (22:15). Frece je v prvem polčasu zabil kar osemkrat, Ravkič pa šestkrat. V drugem polčasu so knapi nadaljevali z odlično predstavo v obrambi in hitrimi protinapadi, tako da je v 10. minuti drugega polčasa razlika znašala že enajst zadetkov (29:18). Domači trener Pesko je tudi tokrat ponudil priložnost vsem igralcem, ki so ponujeno tudi dobro izkoristili. Temu v prid priča tudi končni rezultat srečanja 38:28, saj se razlika proti koncu srečanja ni zmanjševala. Odlično delo v vratih sta opravila Radulovič in Škrabar, z nekaj drznimi potezami se je v članskem moštvu izkazal reprezentant mlajših kadetov Hočevar. Ravkič in Frece sta bila tudi najboljša strelca srečanja, prvi je zadel desetkrat, drugi devetkrat. Pri gostih je bil najbolj razpoložen Gregorc, ki je zadel osemkrat.

S to zmago so se naši člani krepko približali cilju sezone - uvrstitvi v višji rang tekmovanja. Od tega jih loči le še ena zmaga, za katero pa bodo imeli priložnost že v soboto, 09.04.2016 ob 1800, ko v Dvorano Polaj prihaja ekipa RK Radovljica, ki trenutno zaseda predzadnje mesto 2. DRL. To bo hkrati tudi zadnja letošnja tekma pred domačimi gledalci. S sobotno zmago bi potrdili uvrstitev v višjo ligo, na zadnji tekmi sezone, na gostovanju pri RD Jadran 2009, si pa lahko priborijo 1. mesto 2. DRL v sezoni 2015/16 (ob sobotni zmagi ter ugodnem razpletu srečanja RK Cerklje in RK Ajdovščina lahko osvojijo 1. mesto že to soboto). Naši fantje torej potrebujejo spodbudo v soboto, 09.04.2016, v domači dvorani proti Radovljici in na gostovanju pri Jadranu, 23.04.2016.

RD Rudar - RK Pomurje 38:28 (22:15)

Trbovlje, 03.04.2016 ob 1800, Dvorana Polaj (200 gledalcev); sodnika Kržan in Romih

RD Rudar: Škrabar, Jabučanin 6 (1), Polanec 1, Ravkič 10 (3), Cestnik J. ml., Novak R. 3, Kozinc 4, Frece 9, Hočevar 1, Radulovič, Habjan 3, Draksler, Žagar, Gjerek, Kuhar 1; trener: Gregor Pesko

RK Pomurje: Pintarič 4, Podlunšek, Kreft 2, Kreslin 1, Sever, Černela, Blažič 1, Hedl 2 (1), Šavel 1, Kozelj 7, Kocan, Zavodnik, Štumpf, Gregorec 8, Raj 2; trener: Nedjeljko Potočnjak