30. November 2015
Dve tekmi, dve zmagi

Naši rokometaši so nas tudi tokrat razveselili z dvema zmagama. V nedeljo so najprej v Brežicah na krilih Staniča slavili mlajši dečki z rezultatom 13:21, malce kasneje pa pri ekipi HIB Liebenau tudi kadeti, ki so se razšli z rezultatom 33:36. Odsotnost Bučarja in Novaka so odlično nadomestili Dekovič 10, Hočevar 9 in Kavčič 8.

MDB

Mlajši dečki B so se v nedeljo, 29.11.2015, odpravili na gostovanje k RK Brežice, kjer se je obetala zelo izenačena in napeta tekma, saj sta bili obe ekipi izenačeni z dosedanjim izkupičkom točk na lestvici skupine JUG. Po začetni nesigurnosti, so se naši hitro zbrali in odlepili na 2:6 ter do polčasa samo še stopnjevali. Na odmor so odšli s prednostjo 7 zadetkov, v drugem polčasu nadaljevali v tem tempu in nadzirali rezultat. Razšli so se z rezultatom 13:21. Najučinkovitejši je bil zopet Stanič, ki je zadel devetkrat, v vratih se je z nekaj odličnimi obrambami izkazal Kaluder, pri domačih je bil Vervega natančen petkrat.

RK Brežice - RD Rudar 13:21 (5:12)

Brežice, 29.11.2015 ob 1000, ŠD Brežice (20 gledalcev); sodnika Pajič in Savnik

RK Brežice: Bogovič 1, Oštir, Vervega D. 5 (2), Vervega T., German 2, Pinterič 3, Vrščaj 1, Čurič 1, Lazič, Kovačič; trener: Zlatan Đapo

RD Rudar: Omahen, Doma, Oražem 3, Škrgič 1, Kaluder, Stanič 9 (1), Jager 3 (1), Kobinovič, Drugovič, Barovič, Zorec, Rizvić, Pleša, Milinović 2, Kogovšek 3 (2), trener: Uroš Drobnič

Sedemmetrovke: RK Brežice 2 (2); RD Rudar 4 (5)

Izključitve: RK Brežice 6 min; RD Rudar 2 min

KADETI

Kadeti so se prav tako v nedeljo, 29.11.2015, odpravili na gostovanje k HIB Liebenau. Pri naših sta tokrat manjkala Bučar in Novak, kar pa so z odlično igro nadomestili Dekovič, Hočevar in Kavčič. Prvi polčas je bil zelo izenačen, kar kaže tudi minimalna prednost naših ob polčasu (15:17). V drugem delu so naši stopili na plin in povedli že za pet zadetkov, a se domačini niso predali ter v 50. minuti znižali na zgolj dva zadetka zaostanka. Naši so s potrpežljivostjo nato pripeljali srečanje do konca s končnim rezultatom 33:36. Kot že rečeno so bili pri naših najbolj razpoloženi Dekovič 10, Hočevar 9 in Kavčič 8, pri gostiteljih pa Koren, ki je zadel dvanajstkrat.

HIB Liebenau - RD Rudar 33:36 (15:17)

Graz, 29.11.2015 ob 1245, ASVÖ Halle Graz; sodnika Mayer in Hojdelewicz

HIB Liebenau: Baumann, Hrdžič, Novačič 6, Ledinski 2, Ribo, Koren 12 (5), Fink 4, Blaževič 7, Grilc, Kropf 1, Wagner, Laundl 1; trener: Michael Ernst

RD Rudar: Jager 1, Bizjak 1, Hočevar 9, Kavčič 8 (1), Žibert, Starc 2, Jakupovič 1, Kamnikar 3, Kreže, Štrovs 1, Dekovič 10; trener: Jaka Keše