10. November 2015
Le SDB za las ob zmago

V preteklem vikendu so se na igriščih borile štiri ekipe RD Rudar. MDB, člani in kadeti so bili uspešni, SDB pa se je zmaga izmuznila za las.

SDB

Tekma SDB se je odigrala v Brežicah že v petek, 06.11.2015. Naši fantje so začeli medlo in v krču, kar je pomenilo precejšen zaostanek v polčasu (12:7). V drugem polčasu so se fantje zbrali in ujeli nasprotnika, a za popoln preobrat jim je zmanjkalo moči. Razšli so se z rezultatom 24:23 za RK Brežice. Pri gostiteljih je bil z 12 zadetki najučinkovitejši Stopinšek, pri naših pa Nik Jager, ki je zadel desetkrat. Starejši dečki v soboto odhajajo na gostovanje k RK Dol TKI Hrastnik.

RK Brežice - RD Rudar 24:23 (12:7)

Brežice, 06.11.2015 ob 1700, ŠD Brežice (70 gledalcev); sodnika Pajič in Gorenc

RK Brežice: Brdik, Bogovič 2, Stopinšek 12, Ferenčak 3, Senica 1, Preskar, Švalj 3, Hasičič, Topolovec 3, Pohar, Oštir, German; trener: Zlatan Djapo

RD Rudar: Naglav, Pistotnik, Kink, Sardinšek, Petek 9 (1), Škvarč, Jager N. 10, Božič, Drobnič, Markošek 1, Jager V., Stanič, Žagar 3, Leskovšek, Nemet; trener: Jaka Keše

Sedemmetrovke: RK Brežice 0 (0); RD Rudar 1 (2)

Izključitve: RK Brežice 4 min; RD Rudar 6 min

MDB

Mlajši dečki so se v soboto, 07.11.2015, odpravili na svoje prvo gostovanje. Tokrat jih je gostila ekipa RK Sevnice. Že v prvem polčasu so naši fantje pokazali zobe in popolnoma drugačno predstavo v primerjavi z domačo tekmo in tekmeca nadigrali z 7:16, v drugem polčasu pa nadaljevali v istem tempu in tekmo dobili z rezultatom 13:26 (7:16). Pri gostiteljih je bil med najuspešnejšimi Zbašnik, ki je zadel šestkrat, pri naših pa sta bila tokrat razigrana Stanič (10) in Kogovšek (9). V prihajajočem vikendu mlajši dečki doma gostijo ekipo Krškega.

RK Sevnica - RD Rudar 13:26 (7:16)

Sevnica, 07.11.2015 ob 1000, Dvorana OŠ Sevnica (50 gledalcev); sodnika Teršek in Bebar

RK Sevnica: Kozinc 2, Novak, Vurnek, Krajnc, Češek, Javornik, Lisec 1, Jazbinšek, Hochkraut, Hostnik 1, Petan 2, Beršnak, Zbašnik 6 (2), Bizjak 1; trener: Vojko Švab

RD Rudar: Doma, Kaluder, Pleša, Rizvić, Milinovič 1, Oražem 3, Omahen, Zorec, Škrgić, Kogovšek 9, Barovič, Šteharnik, Stanič 10 (1), Jager 3; trener: Uroš Drobnič

Sedemmetrovke: RK Sevnica 2 (2); RD Rudar 1 (5)

Izključitve: RK Sevnica 6 min; RD Rudar 2 min

ČLANI

Člani so se v soboto, 07.11.2015, odpravili na težko gostovanje k novincu lige, RK Metliki. V srečanje so oboji šli precej rezervirano, kar se je kazalo tudi v rezultatu. Naši člani so skozi celotno srečanje vodili, gostitelji so sicer trikrat izenačili, nazadnje pri 8:8, kasneje pa do izenačenja ni več prišlo. A tudi naši niso našli pravega orožja za večji rezultatski zalogaj, najvišja prednost petih zadetkov je bila ravno v 50. minuti, a so Metličani vseeno znižali na končnih 22:25 (11:14). Odlično je delovala naveza Žagar - Kozinc, rahlo obolelega Raduloviča pa je v vratih odlično zamenjal razpoloženi Škrabar. Pri domačinih je bil najuspešnejši Slobodnik, ki je zadel petkrat, pri naših pa Habjan, ki je bil uspešen šestkrat. Zasluženi dve točki torej osvojeni pri mladi in hitri ekipi RK Metlike, v soboto pa naše člane čaka prav tako neugodno gostovanje v Murski Soboti. Seveda se nadejamo novih dveh točk, da se utrdimo pri vrhu lestvice 2. DRL.

RK Metlika - RD Rudar 22:25 (11:14)

Metlika, 07.11.2015 ob 1700, Dvorana OŠ Metlika (200 gledalcev); sodnika Gorenc in Colner

RK Metlika: Kočevar, Vlašič 1, Dragovan M. 1, Krajačič, Šikonja, Slobodnik 5 (5), Vinski 2, Hutar 1, Gajič, Kordiš 1, Krnc 3, Mužar, Dokl 4, Bede 4, Muc, Dragovan T.; trener: Peter Milek

RD Rudar: Bučar, Cestnik, Frece, Habjan 6, Hočevar 1, Jabučanin 4 (3), Kozinc 3, Lenart 4, Malovrh, Novak R. 1, Novak U., Polanec 4, Radulovič, Ravkič 1, Škrabar, Žagar 1; trener: Gregor Pesko

Sedemmetrovke: RK Metlika 5 (6); RD Rudar 3 (5)

Izključitve: RK Metlika 6 min; RD Rudar 8 min

KADETI

Kadeti so odigrali domačo tekmo v ponedeljek, 09.11.2015, proti ekipi RK Dol TKI Hrastnik in suvereno zmagali. Ostajajo na vrhu lestvice skupine JUG, kjer sta obe vodilni ekipi (še RK Krško) zabeležili po en poraz in imata trenutno 14 točk. Pri domačih je bil najbolj razpoložen Bučar, ki je zadel desetkrat, pri gostih pa Zobarič, ki je zadel štirinajstkrat. Naslednja tekma čaka naše kadete že v petek, 13.11.2015, ko odhajajo na gostovanje v Radeče.

RD Rudar - RK Dol TKI Hrastnik 41:34 (22:14)

Trbovlje, 09.11.2015 ob 2000, Dvorana POLAJ (70 gledalcev); sodnika Fajdiga in Teršek

RD Rudar: Žibert, Kreže, Šivavec 1 (1), Lukaček, Jager, Bizjak 1, Novak 6, Hočevar 6 (2), Kavčič 5, Starc 1, Jakupovič, Kamnikar 5, Bučar 10, Štrovs 1, Dekovič 5; trener: Jaka Keše

RK Dol TKI Hrastnik: Udovč P., Lušina, Udovč R., Dacar, Ranzinger 5, Nemec 2, Kranjc 2, Dervišević, Moratović 4, Zobarič 14 (2), Simončič 5, Kamenjašević, Lisec 2; trener: Damjan Rus