13. Avgust 2015
Na prvi pripravljalni tekmi remizirali s prvoligašem iz Izole

Člansko moštvo je nocoj odigralo prvo pripravljalno srečanje v sezoni 2015/16. V goste so prišli rokometaši RD Istrabenz plini IZOLA. Pri gostih se je predstavil Trboveljčan Žan Gjerek, ne smemo pa niti mimo njihovega trenerja Boruta Hrena, ki je ravno tako Trboveljčan, ki že nekaj let živi in trenira na slovenski obali. V domačem moštvu se je prvič predstavil Marko Jabučanin, letošnja okrepitev RD Rudar, ki prihaja iz Črne gore. Skozi celotno srečanje je Izola vodila, prav ob koncu srečanja pa so se domači približali ter izenačili, s kančkom sreče bi lahko srečanje tudi dobili. Domačini so se predstavili s korektno igro, predvsem pa s pristopom, pohvaliti velja tudi najmlajše, ki so danes debitirali v članskem moštvu - Rene Bučar, Primož Božjak in Urh Boris Novak. Predvsem slednji je bil tudi strelsko zelo učinkovit. Omeniti velja tudi odsotnost Robija Habjana in povratnika v RD Rudar Jana Cestnika. Srečanje se je končalo z rezultatom 25:25 (11:13).

RD Rudar - RD Istrabenz plini IZOLA 25:25 (11:13)

Trbovlje, 13.08.2015 ob 1930, Dvorana POLAJ (70 gledalcev); sodnika Knez in Žibert (oba Trbovlje)

RD Rudar: Škrabar, Radulovič, Kozinc, Ravkič 1, Jabučanin 7 (1), Novak R. 2, Draksler, Frece 1, Malovrh, Polanec 3, Koprivc, Bučar, Božjak, Lenart 3 (1), Novak U. 7, Gojič, Žagar 1; trener: Gregor Pesko

RD Istrabenz plini IZOLA: Logar, Beganovič, Kmetič, Jurič 4, Madžarevič 2, Gjerek 2, cergol, Velkavrh 12 (2), Poberaj, Koenig 2, Selišnik, matjaševič, Čolić, Kecman 3; trener: Borut Hren

Sedemmetrovke: RD Rudar 2 (2); RD Istrabenz plini IZOLA 2 (2)

Izključitve: RD Rudar 2 min; RD Istrabenz plini IZOLA 4 min

V pripravljalnem obdobju bo člansko moštvo odigralo še nekaj prijateljskih tekem. Najprej pride v goste RK Dol TKI Hrastnik (19.08.2015), malce kasneje tudi RK Krško (25.08.2015), za kasnejše tekme pa še niso konkretizirani termini.