12. Oktober 2015
Popoln izkupiček preteklega vikenda

ČLANI - Prva tekma v Polaju, prva zmaga

Trboveljski rokometaši so v drugem kolu 2. DRL v dvorani Polaj gostili Cerklje in prišli do prve zmage v letošnjem prvenstvu (37:32). Varovanci Gregorja Peska so si odločilno prednost nabrali v drugem polčasu. Rudar je v prvem kolu klonil na gostovanju v Radgoni, pred domačo premiero pa so se "knapi" spopadali s številnimi poškodbami. Pred okrog 150 gledalci so domači začeli malce nervozno in gostom dovolili, da v peti minuti po golu Vasilija Marojevića povedejo za štiri (0:4). Rudar je držal priključek z goli Robija Habjana, vendar se prednost Gorenjcev vse do 12. minute ni stopila (4:8). Po minuti odmora so Trboveljčani začeli nižati zaostanek, zadevati je začel tudi Luka Lenart. Po prvem golu Matije Kozinca so se prvič približali na gol zaostanka (9:10), ekipi sta bili prvič poravnani v 27. minuti (14:14). Cerklje so odgovorile prek Luke Fajona in Luke Stareta ter do polčasa uspele ohraniti dva gola naskoka (16:18).
Na začetku drugega polčasa je Rudar pritisnil na plin in izid hitro obrnil v svojo korist. Po zadetkih Marka Jabučanina, Jana Hočevarja in Reneja Bučarja so domači izenačili in nato hitro povedli za tri gole (22:19). Zatem je strelsko taktirko spet prevzel Habjan, ob tresenju mreže mu je pridno pomagal Lenart, z nekaj odličnimi obrambami je gledalce na noge dvignil Aljaž Škrabar in Trboveljčani so si deset minut pred koncem tekme priigrali neulovljivih sedem zadetkov prednosti (31:24). V končnici je z nekaj zadetki poraz Gorenjcev omilil Bine Matičič, Rudar pa je srečanje mirno pripeljal h koncu (37:32).
V domači ekipi velja za borbenost pohvaliti vse igralce, v napadu sta z dvanajstimi oziroma devetimi goli izstopala Habjan in Lenart. Štiri gole sta zabila tokrat zelo dobra Kozinc in Bučar, slednji je z nekaj atraktivnimi in borbenimi potezami izzval odobravanje občinstva. Po tri zadetke sta dodala črnogorski organizator igre Jabučanin in Jan Cestnik, dva pa Jan Hočevar. Omeniti velja še oba vratarja, v prvem polčasu je nekaj obramb zbral Žiga Radulovič, v drugem je blestel Škrabar. Pri gostih je šest golov zabil Matičič, po štiri so zbrali Fajon, Stare in Jan Setnikar, po tri Klemen Arh, Marojević in Beno Kamenščak, po dva Grega Slak in Klemen Janežič, enega pa Anže Rozman.
Po dveh tekmah ima stoodstoten izkupiček le ekipa Velike Nedelje, kar nakazuje na to, da bo letošnje prvenstvo sila izenačeno, ob Rudarju pa si napredovanja v 1.B ligo želi še nekaj ekip. Naše člane čaka naslednja tekma prav tako doma, in sicer 24.10.2015 prihaja v goste ekipa RK Ajdovščina.

RD Rudar – RK Cerklje 37:32 (16:18)

Trbovlje, 10.10.2015 ob 2000, Dvorana Polaj (150 gledalcev); sodnika Colner in Nikolič

RD Rudar: Škrabar, Radulovič, Jabučanin 3, Gojič, Ravkić, Novak U.B., Kozinc 4, Hočevar 2, Bučar 4, Koprivc, Habjan 12 (4), Cestnik J. 3, Žagar, Lenart 9, Kuhar, Cestnik M.; trener: Gregor Pesko

RK Cerklje: Miščevič, Kovač, Zlatnar, Fajon 4 (2), Stare 4, Korošec, Setnikar 4, Slak 2, Dolžan, Arh 3 (2), Marojević 3, Rozman 1, Kamenšak 3, Matičič 6, Janežič 2; trener: Roman Šimon

Sedemmetrovke:  RD Rudar 4 (5); RK Cerklje 4 (4)

Izključitve: RD Rudar 4 min; RK Cerklje 8 min

Izjave po tekmi: Matija Kozinc, igralec RD Rudar; Roman Šimon, trener RK Cerklje

Utrinki s tekme

Posnetek tekme

KADETI - Premagali tudi RK Maribor Branik

Kadetska ekipa je v nedeljo premagala še RK Maribor Branik in tako zabeležila še peto zmago v sezoni in se utrdila na 1. mestu skupine JUG. Pri domačih so se najbolj izkazali Bučar 8, Novak 7 in Hočevar 6, pri gostih iz Maribora pa Fortner 8 in Pernek 5. V naslednjem krogu naši kadeti gostujejo v Krškem, in sicer v nedeljo, 17.10.2015 ob 1600.

RD Rudar - RK Maribor Branik 32:29 (18:16)

Trbovlje, 11.10.2015 ob 1600, Dvorana Polaj (70 gledalcev); sodnika Majer in Žitnik

RD Rudar: Kreže, Žibert, Šivavec, Lukaček, Jager, Bizjak, Bevk 1, Novak 7, Hočevar 6, Kavčič 3, Starc 4, Jakupović, Kamnikar 3, Bučar 8 (4), Štrovs; trener: Jaka Keše

RK Maribor Branik: Jaušovec, Polner, Rajšp 1, Kavčič 3, Fortner 8, Planinšek 3, Vujnič, Kovačič 2, Šerbinek, Križanec, Vidovič, Budja 3 (1), Hedl 3, Strašek, Pernek 5 (1); trener: Alojz Blažič