1. December 2015
Reprezentantje nadigrali knape

V ponedeljek, 30.11.2015, je bila v Dvorani Polaj odigrana prijateljska tekma med člansko ekipo RD Rudar in Kadetsko reprezentanco Slovenije. Selektor Jani Klemenčič je na gostovanje pripeljal 16 igralcev, domačini pa so nastopili precej zdesetkani. Zaradi bolezni ali poškodb so bili odsotni Habjan, Novak, Lenart in Frece. V prvem polčasu smo gledali precej izenačeno igro, tako da so odšli gostje na odmor z dvema zadetkoma prednosti. V drugem polčasu se je poznala odsotnost nekaj ključnih igralcev pri RD Rudar in nekaj nepotrebnih napak ter nezbranosti je botrovalo, da so se kadeti odlepili na pet zadetkov prednosti. Prednost so proti koncu srečanja le še stopnjevali na končnih 20:33. Tekma je bila namenjana uigravanju na obeh straneh, kar so reprezentantje dodobra izkoristili. Pri domačih se je na začetku drugega polčasa poškodoval Žagar, v zaključku srečanja je v domačih vratih uspešno debitiral Kris Žibert, najučinkovitejši pa je bil Kozinc, ki je zadel šestkrat. Pri kadetski reprezentanci je manjkal tudi domači adut Luka Lenart (poškodba), najučinkovitejši pa je bil Gartner, ki je zadel enajstkrat.

RD Rudar - Kadetska reprezentanca Slovenije 20:33 (13:15)

Trbovlje, 30.11.2015 ob 1830, Dvorana Polaj (100 gledalcev); sodnika Colner in Šebek

RD Rudar: Škrabar, Jabučanin 5, Ravkić 3, Bučar 1, Cestnik J., Kozinc 6, Hočevar, Radulovič, Polanec 1 (1), Cestnik M. 1, Novak U., Žibert, Žagar, Stanič 2, Kuhar 1, Cestnik J. ml.; trener: Gregor Pesko

Kadetska reprezentanca Slovenije (1998): Kavčič 2, Pipp, Glogovšek, Ocvirk 2, Horvat 3, Novak 2 (2), Drobež 3, Horžen, Stare, Marojevič 5 (1), Kotar Ma. 4, Dobovičnik 1, Dobaj, Kotar Mi., Gartner 11 (6), Kosi; trener: Jani Klemenčič