18. September 2016
Rudar v prvi tekmi 1.B DRL ostal brez točk

Z nestrpnostjo in polni pričakovanj smo pričakali prvo tekmo Rudarja v krstni sezoni 1. B DRL. Rudar je v prvem krogu 1.B lige gostil ekipo RD Moškanjci-Gorišnica, ekipo, ki je že vrsto let član 1.B lige. Ekipa Gorišnice se je v Trbovljah izkazala kot zelo čvrsta in kompaktna ekipa, ki jo vodi trener Robi Bezjak. Žal pa ekipa Rudarja prve tekme ni pričakala v polni postavi. Teden dni pred začetkom prvenstva se je poškodoval Blaž Sendelbah, zaradi zapleta v registracijskem postopku še nima pravice nastopa Vid Kovač.

Tekma je bila ves čas izenačena, kar izkazuje tudi potek rezultata, ki je bil kar 17 krat izenačen. Nobena od ekip si ni priigrala več kot 2 zadetka prednosti. Na koncu srečanja so si gostje v zadnjih treh minutah priigrali 3 zadetke prednosti, ki so jih zadržali do konca in iz Trbovelj odnesli dve točki.

Pred tekmo je priznanje za 50 nastopov v dresu RD Rudar prejel Robi Habjan. Ekipo Rudarja že v petek, 23.09.2016 ob 1900 v Dvorani Polaj gosti ekipo RK Sevnice, ki je še v lanski sezoni igrala v 1.A ligi.

POROČILO S TEKME (statistika)

RD Rudar - RD Moškanjci-Gorišnica 26:29 (14:14)

Trbovlje, 17.09.2016 ob 1900 v Dvorani Polaj (200 gledalcev); sodnika Vidic in Žitnik

RD Rudar: Škrabar, Kamnikar, Krajnc, Polanec 5, Ranevski 7 (2), Novak U., Kozinc 2, Frece 3, Hočevar, Radulovič, Habjan 2, Krajnc, Žagar, Lenart 6, Bučar 1; trener: Gregor Pesko