15. December 2015
Trije jubileji in pokalna tekma uvod v uspešen vikend

Med 9. in 13.12.2015 se je v Dvorani Polaj dogajalo marsikaj, seveda pa vse v znamenju rokometa. Najprej je bila v sredo, 9.12.2015, na vrsti tekma 1/16 finala Pokala Slovenije, kjer nam je žreb namenil 1. B ligaša, ekipo ŠD Mokerc Ig. Pred tekmo so trije naši člani prejeli priznanja za število odigranih tekem v članskem moštvu. Kar 100 nastopov sta zbrala Žiga Radulovič in Aljaž Škrabar, za 50 nastopov pa je priznanje prejel Tim Žagar. Žiga in Aljaž sta tudi vodilna na lestvici nastopov za člansko moštvo RD Rudar. Sledila je pokalna tekma, ki pa je bila dober trening pred sobotnim derbijem za drugo mesto v 2. DRL. V soboto 12.12.2015 je sledil rokometni dan v Trbovljah. Dopoldan so se najprej pomerili naši najmlajši, mini rokometaši, ki nastopajo v Zasavski mini rokometni ligi. Prvi turnir je gostilo RD Rudar, sodelovale so še ekipe RD Herz Šmartno, RK Dol TKI Hrastnik ter RK Radeče MIK Celje. Sledila je tekma MDB, kjer so domači fantje nadigrali sovrstnike iz RK Sevnica z rezultatom 23:9 (9:4), sledil je derbi v skupini JUG pri starejših dečkih B, ki je prinesla odločitev o zmagovalcu skupine JUG. Na veliko veselje so to postali naši fantje, ki so Brežičane premagali z rezultatom 30:25 (12:12). Tekma dneva pa je bila vsekakor večerna članska tekma, kjer sta se srečali ekipi, ki sta imeli na lestvici enako število točk in sta se neposredno borili za naslov jesenskega podprvaka. Srečnejši in uspešnejši so bili domači fantje, ki so si z minimalno zmago zagotovili dve točki in osvojitev drugega mesta v jesenskem delu v 2. DRL. V nedeljo so se kadeti pomerili z ekipo RK Krško, ki je že pred tem osvojila 1. mesto skupine, naši imajo pa prav tako že zagotovljeno napredovanje. Tekma, ki praktično ni odločala o ničemer, se je končala z rezultatom 22:27 (15:13).

ČLANI

Kot že rečeno so člani za uvod v vikend odigrali pokalno tekmo in izgubili z rezultatom 24:27 (12:17). Z 11 goli je bil pri domačih najučinkovitejši Jabučanin, pri gostih pa Hostnik, ki je zadel petkrat. Ker se v pokalnih tekmovanjih uporablja sistem na izpadanje, je naše moštvo zaključilo s tekmovanjem v Pokalu Slovenije.

RD Rudar - ŠD Mokerc Ig 24:27 (12:17)

Trbovlje, 09.12.2015 ob 1900, Dvorana Polaj (100 gledalcev); sodnika Humek in Gorenc

RD Rudar: Škrabar, Ravkič 2, Novak R. 1, Hočevar, Kozinc 1, Frece, Bučar, Radulovič, Polanec 6 (1), Draksler, Habjan 3, Jabučanin 11 (5), Žagar, Stanič, Novak U., Kuhar; trener: Gregor Pesko

ŠD Mokerc Ig: Čebular, Kolar 4, Ciber, Kljun 4 (1), Gorišek 3, Strnad, Žagar 3, Tica, Comino 2, Hostnik 5 (1), Gabrijelčič, Pahulje 4, Jelenovič 2; trener: Boštjan Makovec

Sedemmetrovke: RD Rudar 6 (7); ŠD Mokerc Ig 2 (2)

Izključitve: RD Rudar 8 min; ŠD Mokerc Ig 8 min

Izjave po tekmi: Jan Polanec, igralec RD Rudar; Sandi Ciber, igralec ŠD Mokerc Ig

Posnetek tekme

V soboto, 12.12.2015, je sledil derbi 2. DRL, v katerem sta se srečali ekipi RD Rudar in RD Jadran 2009 Hrpelje-Kozina. Tekma je odločala o naslovu jesenskega podprvaka, saj sta bili ekipi do te tekme izenačeni v osvojenih točkah (10). Tekma se je začela izenačeno, proti koncu prvega polčasa pa so domači ušli že za 4 zadetke prednosti (12:8), a so se gostje do polčasa približali na dva zadetka razlike (14:12). Začetek drugega polčasa je bil zopet v znamenju domače ekipe, ki so vztrajali v vodstvu 3-4 zadetkov prednosti, a so se Hrpeljčani zbrali in se približali na zadetek zaostanka, za popoln preobrat pa jim je zmanjkalo moči. Pri knapih je bil najbolj razpoložen Jabučanin z 9 zadetki, pri Jadranu pa Hrvatin, ki je zadel osemkrat. Člane čaka premor pred spomladanskim delom prvenstva. Naslednja tekma bo na sporedu 06.02.2016, ko bo Rudar gostil RK Arcont Radgona in se poskušal maščevati za poraz na uvodu v letošnjo sezono.

RD Rudar - RD Jadran 2009 Hrpelje-Kozina 29:28 (14:12)

Trbovlje, 12.12.2015 ob 1900, Dvorana Polaj (200 gledalcev); sodnika Colner in Šebek

RD Rudar: Žibert, Ravkič 6, Novak R. 2, Hočevar, Kozinc 1, Frece, Bučar, Radulovič, Polanec 2, Habjan 5, Jabučanin 9 (4), Žagar, Stanič, Novak U. 3, Kuhar, Lenart 1; trener: Gregor Pesko

RD Jadran 2009 Hrpelje-Kozina: Žnebelj, Poles J. 5, Hrvatin 8 (1), Višnjevec, Čuk, Poles P. 3, Kašca 4, Mahmić 2, Mezgec 3, Makivič, Kljun 3, Stanonik; trener: Konrad Božeglav

Sedemmetrovke: RD Rudar 4 (5); RD Jadran 2009 Hrpelje-Kozina 1 (3)

Izključitve: RD Rudar 8 min; RD Jadran 2009 Hrpelje-Kozina 4 min

Izjave po tekmi: Denis Ravkić, igralec RD Rudar; Jernej Poles, igralec RD Jadran 2009 Hrpelje-Kozina

Veselje po tekmi domače ekipe

Posnetek tekme

MDB

Mlajši dečki B so v soboto, 12.12.2015, odigrali tekmo 7. kroga proti ekipi RK Sevnica in suvereno zmagali. že na odmor so odšli s petimi zadetki prednosti (9:4), v drugem polčasu pa le še stopnjevali in tekmo zaključili z rezultatom 23:9. Pri domačih je bil s 7 zadetki najbolj razpoložen Stanič, po 6 sta jih zabila Oražem in Jager, pri Sevničanih je bil petkrat natančen Beršnak. MDB čaka v novem letu nadaljevanje v skupini JUG, v januarju bodo odigrali še tri srečanja in se kot vse kaže uvrstili v nadaljnje tekmovanje.

RD Rudar - RK Sevnica 23:9 (9:4)

Trbovlje, 12.12.2015 ob 1500, Dvorana Polaj (70 gledalcev); sodnika Arlič in Knez

RD Rudar: Kaluder, Doma, Omahen, Pleša 2, Stanič 7, Škrgič, Oražem 6, Zorec 1, Barovič, Kobinović, Kogovšek 1, Jager 6 (1); trener: Uroš Drobnič

RK Sevnica: Češek, Blatnik, Petan, Lisec, Zbašnik, Javornik, Hostnik 1, Kozinc 3, Beršnak 5 (1), Krajnc, Jazbinšek, Vurnek; trener: Vojko Švab

Sedemmetrovke: RD Rudar 2 (3); RK Sevnica 1 (2)

Izključitve: RD Rudar 4 min; RK Sevnica 8 min

SDB

Starejše dečke B je v soboto, 12.12.2015, čakal derbi skupine v 10. krogu, ki je odločal o zmagovalcu skupine JUG. Brežičani so prišli na gostovanje z dvema točkama prednosti, a so imeli domači v primeru zmage z vsaj dvema goloma razlike priložnost Brežičane prehiteti na lestvici. To jim je po izenačeni igri v prvem polčasu (12:12) tudi uspelo. Srečanje so dobili z rezultatom 30:25 in se zavihteli na vrh lestvice. Strelsko najučinkovitejši je bil pri domačih Petek, ki je zadel dvanajstkrat, od tega je v polno zadel vseh devet strelov s sedmih metrov, pri gostih pa je bil trinajstkrat natančen Stopinšek.

RD Rudar - RK Brežice 30:25 (12:12)

Trbovlje, 12.12.2015 ob 1630, Dvorana Polaj (100 gledalcev); sodnika Arlič in Knez

RD Rudar: Naglav, Jager N. 6, Markošek 3, Maselj, Sardinšek 1, Pistotnik, Urdih, Jager V., Skvarč 4, Petek 12 (9), Žagar 4, Leskovšek, Nemet, Stanič; trener: Jaka Keše

RK Brežice: Brdik, Bogovič 2, Švalj 1, Pohar, Stopinšek 13 (1), Kodrič 1, Senica 2, Ferenčak 4, Topolovec 2; trener: Elica Tomše

Sedemmetrovke: RD Rudar 9 (9); RK Brežice 1 (1)

Izključitve: RD Rudar 4 min; RK Brežice 5 min

KADETI

Pester rokometni vikend so v nedeljo, 13.12.2015, zaključili kadeti, ki so gostili ekipo RK Krško, ki je trenutno vodilna ekipa v skupini JUG. Obe ekipi sta že zanesljivo uvrščeni v nadaljnje tekmovanje, tako da tekma ni odločal o ničemer. V prvem polčasu so naši takoj povedli in držali razliko vsaj dveh zadetkov do polčasa (15:13). Na začetku drugega polčasa pa so gostje takoj pritisnili in povedli za tri ter tekmo varno pripeljali do konca. Pri domačih je bil desetkrat natančen Bučar, pri gostih pa Rantah, ki je zadel šestkrat. Kadete čaka še gostovanje pri RD Herz Šmartno, in sicer v soboto, 19.12.2015 ob 1000 uri v Dvorani Pungrt.

RD Rudar - RK Krško 22:27 (15:13)

Trbovlje, 13.12.2015 ob 1700, Dvorana Polaj (100 gledalcev); sodnika Jeraj in Florjančič

RD Rudar: Šivavec, Sajovic, Lukaček, Jager, Bizjak 1, Novak 1, Hočevar 2, Kavčič 5 (1), Žibert, Starc, Jakupovič, Kamnikar 2, Kreže, Bučar 10 (2), Štrovs, Deković 1; trener: Jaka Keše

RK Krško: Bogolin, Grmšek 3, Verstovšek, Vodeb, Reberšak, Kozole 4, Rantah 6 (4), Starc 1, Pinterič 1, Novak, Jankovič 3, Dular 2, Gorenc 4, Levičar 3, Mastnak, Tomažin; trener: Aleksander Markl

Sedemmetrovke: RD Rudar 3 (4); RK Krško 4 (4)

Izključitve: RD Rudar 12 min; RK Krško 12 min

Leto 2015 se zaključuje uspešno, tako s tekmovalnega kot tudi organizacijskega vidika. Skupni zaključek bomo imeli v soboto, 19.12.2015 s pričetkom ob 1500 uri v Dvorani Polaj, kjer se bodo družile selekcije, starši in trenerji. Z obilo dobre volje in lepimi željami se bomo poslovili od leta 2015 in pozdravili leto 2016, ki bo še lepše, uspešneje in plodneje.