8. December 2015
V preteklem vikendu trije porazi, sledi rokometni vikend v Trbovljah

V preteklem vikendu so bila odigrana štiri gostujoča srečanja RD Rudar. S popolnim izkupičkom so se v soboto domov vrnili le starejši dečki B, ki so Dobovo premagali z rezultatom 16:37 (4:23). Prav tako v soboto so mlajše dečke B premagali vrstniki z Dola, čeprav je bila tekma napeta do konca, so v zaključku Dolani srečanje varneje pripeljali do konca. Razšli so se z rezultatom 18:15 (9:6). V soboto zvečer smo stiskali pesti za našo člansko ekipo, ki je gostovala pri ekipi RK Velika Nedelja, a žal, navkljub vodstvu po prvem delu srečanje, na koncu izgubila s 25:21 (7:11) in tako izgubila možnosti za naslov jesenskega prvaka. V nedeljo so se v Maribor odpravili še kadeti, ki so po izenačeni igri v prvem polčasu, v drugem povsem popustili ter pustili domačinom relativno visoko zmago z 28:18 (16:13).

Vse skupaj že v tem tednu čakajo popravni izpiti na domačih tleh. Člani začenjajo že v sredo s 1/16 finala Pokala Slovenije proti ekipi ŠD Mokerc IG, kjer se bodo podelila tudi posebna priznanja za nastope posameznikov na članskih tekmah RD Rudar. Te bodo prejeli Žiga Radulovič (100 nastopov), Aljaž Škrabar (100) in Tim Žagar (50). V soboto se tekmovanja nadaljujejo v Dvorani Polaj, kjer bo poleg dopoldanskega turnirja v MINI ROKOMETU, na sporedu še trojni popoldanski program (MDB, SDB in ČLANI), ki se bo zaključil s kadetsko tekmo v nedeljo popoldan.

Torej vljudno vabljeni na Rokometni vikend v Dvorano Polaj. Podrobnejši razpored je prikazan spodaj.

MDB

Mlajši dečki B so v soboto, 05.12.2015, gostovali pri trenutno prvouvrščeni ekipi skupine JUG RK Dol TKI Hrastnik in izgubili z rezultatom 18:15 (9:6), kar je zelo spodbudno in kaže na viden napredek ekipe, saj so na začetku sezone z njimi doma izgubili z 9:24. Tokrat so se naši fantje dobro borili in iztržili dober rezultat. Najučinkovitejši pri Dolanih je bil Lovrič, ki je zadel petkrat, pri knapih pa Jager, ki je bil natančen osemkrat. MDB v soboto gostijo ekipo RK Sevnice.

RK Dol TKI Hrastnik - RD Rudar 18:15 (9:6)

Dol pri Hrastniku, 05.12.2015 ob 1000, Dvorana Dolanka (50 gledalcev); sodnika Fajdiga in Teršek

RK Dol TKI Hrastnik: Mastnak, Lovrič 5 (3), Ezgeta, Nemec 1, Padežnik 3, Belej 2, Peklar 1, Kladnik, Oblak 3, Prah 3, Rot, Šubaj; trener: Igor Gošler

RD Rudar: Kaluder, Doma, Omahen 1, Stanič 3, Škrgič, Oražem 2, Zorec, Barovič, Kogovšek 1, Drugovič, Jager 8 (2); trener: Uroš Drobnič

Sedemmetrovke: RK Dol TKI Hrastnik 3 (4); RD Rudar 2 (3)

Izključitve: RK Dol TKI Hrastnik 2 min; RD Rudar 0 min

SDB

Starejši dečki B so v soboto, 05.12.2015, v Dobovi odigrali srečanje 9. kroga in ga prepričljivo dobili z rezultatom 14:37 (4:23). Pri gostiteljih sta bila štirikrat natančna Gerjovič in Jakuš-Mejarec, pri naših pa z osmimi zadetki Markošek in Žagar. V soboto prihaja v goste vodilna ekipa RK Brežic, ki ima trenutno enako število točk v skupini JUG kot naši fantje.

MRD Dobova - RD Rudar 14:37 (4:23)

Dobova, 05.12.2015 ob 1300, Dvorana OŠ Dobova; sodnika Humek in Skvarč

MRD Dobova: Petan, Kiš, Jakuš-Mejarec 4, Gerjovič 4, Savnik, Jakovina 3 (2), Kunšek 2, Furlan, Vogrinc 1; trener: Rok Toporišič

RD Rudar: Naglav, Božič, Jager 3, Markošek 8, Maselj 2, Sardinšek 1, Pistotnik, Urdih 1, Skvarč 7, Petek 4, Kink, Žagar 8, Leskovšek 3, Nemet; trener: Jaka Keše

Sedemmetrovke: MRD Dobova 2 (5); RD Rudar 0 (1)

Izključitve: MRD Dobova 4 min; RD Rudar 4 min

ČLANI

Člani so v soboto odigrali zaostalo tekmo 3. kroga pri RK Velika Nedelja. Prvi polčas so prevladovali naši, v drugem pa gostitelji stopili na plin in zmagali srečanje z rezultatom 25:21 (7:11). Pri gostiteljih je bil najbolj razpoložen Zorec, ki je zadel šestkrat, pri naših pa Polanec, ki je zadel devetkrat. Člane čaka že v sredo srečanje 1/16 finala Pokala Slovenije, kjer nam je žreb namenil ekipo ŠD Mokerc IG, ki je sicer član 1.B DRL v letošnji sezoni. Tekmovanje v 2. DRL se nadaljuje v soboto z domačo tekmo proti ekipi RD Jadran 2009, kjer se bosta ekipi neposredno borili za 2. mesto lestvice 2. DRL v jesenskem delu sezone.

RK Velika Nedelja - RD Rudar 25:21 (7:11)

Velika Nedelja, 05.12.2015 ob 1900, ŠD Velika Nedelja; sodnika Pirc B. in Pirc I.

RK Velika Nedelja: Zorec P. 6, Kociper 3 (2), Bombek 4, Topolovec 2, Mavrič 1, Bezjak, Grabovac, Preac, Lukman 2 (1), Škrjanec, Lorenčič 1, Žižek-Cvetko 1, Zorec D., Kosi, Gašič 1, Marin 4; trener: Matjaž Hanželič

RD Rudar: Škrabar, Jabučanin 2, Polanec 9 (3), Ravkič 1, Bučar, Novak R., Novak U., Kozinc, Frece, Radulovič, Hočevar 2, Habjan 6, Žagar 1, Kuhar, Cestnik J.; trener: Gregor Pesko

Sedemmetrovke: RK Velika Nedelja 3 (5); RD Rudar 3 (3)

Izključitve: RK Velika Nedelja 6 min; RD Rudar 10 min

KADETI

Kadeti so se v nedeljo, 06.12.2015, odpravili na gostovanje k trenutno tretje uvrščeni ekipi RK Maribor Branik in po izenačeni igri v prvem polčasu, v drugem popustili in gostiteljem dovolili zmago z rezultatom 28:18 (16:13). Pri Mariborčanih se je najbolj izkazal Hedl, ki je zadel osemkrat, pri naših pa Hočevar, ki je zadel šestkrat. V nedeljo kadeti gostijo ekipo Krškega, ki je trenutno vodilna na lestvici skupine JUG. Torej se nam obeta derbi skupine.

RK Maribor Branik - RD Rudar 28:18 (16:13)

Maribor, 06.12.2015 ob 1100, Dvorana TŠC Maribor; sodnika Ivančič D. in Ivančič I.

RK Maribor Branik: Jaušovec, Rajšp, Fortner 5, Planinšek 4, Vujinič-Kukovec, Kovačič, Polner, Šerbinek 1, Križanec 2, Vidovič 1 (1), Budja 2, Hedl 8 (3), Strašek 2, Pernek 3; trener: Alojz Blažič

RD Rudar: Šivavec, Lukaček, Jager, Bizjak 1 (1), Novak 1, Hočevar 6 (1), Kavčič 4, Žibert, Starc, Jakupovič, Kamnikar 2, Bučar 4 (1), Dekovič; trener: Jaka Keše

Sedemmetrovke: RK Maribor Branik 4 (6); RD Rudar 3 (4)

Izključitve: RK Maribor Branik 6 min; RD Rudar 6 min